“Kate Middleton en prins Charles komen niet naar herdenking Diana”

Er wordt in Groot-Brittannië al een tijdje halsreikend uitgekeken naar donderdag. Dan wordt er in Londen een nieuw standbeeld voor de zestigste geboortedag van prinses Diana onthuld. Alleen zijn er twee opvallende afwezigen bij de ceremonie: prins Charles (72) en Kate Middleton (39).

Normaal gezien zouden er donderdag een honderdtal gasten aanwezig zijn op de ceremonie voor de zestigste geboortedag van prinses Diana. Maar door de coronamaatregelen werd het aantal aanwezigen serieus ingeperkt. Broers William en Harry – die laatste is sinds vrijdag in Groot-Brittannië – zullen zeker aanwezig zijn, bevestigde het paleis. Zij worden vergezeld door familie van Diana en enkele mensen die de ceremonie mogelijk hebben gemaakt, zoals beeldhouwer Ian Rank-Broadley. Williams echtgenote Kate Middleton zal niét aanwezig zijn op het evenement. Nochtans werd gehoopt dat zij de vrede tussen ruziënde broers William en Harry zou kunnen bewaren. Op de begrafenis van prins Philip in april initieerde zij ook al een gesprek tussen beide broers.

Maar bronnen vertellen aan Page Six dat William eigenlijk niet wilde dat Kate zou komen en daardoor betrokken zou raken bij de ruzie tussen de broers. “Catherine’s afwezigheid spreekt boekdelen”, klinkt het. “Ik denk dat het inperken van de gasten een perfect ‘excuus’ is voor Catherine om weg te blijven. William is het drama beu en Catherine moet hier niet bij betrokken worden. Ze plannen een privébezoekje met hun kinderen. En dat privémoment is een pak belangrijker voor hen dan het publieke vertoon.”

Charles
Al zullen de broers zich ook zonder Kate perfect gedragen, denkt de bron. “William is vastbesloten om dit belangrijke moment van herdenking niet te laten overschaduwen door al het drama.” Wel valt het te betwijfelen of de broers door het moment weer nader tot elkaar zullen komen. “Harry kan nogal eigenwijs en defensief zijn”, klinkt het. “Het is dus onwaarschijnlijk dat hij zich zal verontschuldigen of zal toegeven dat er iets misgelopen is. William heeft dan weer gezien hoe het verdriet dat zijn broer heeft veroorzaakt, zijn familie heeft geraakt. Hij is dus niet echt hoopvol over hun relatie, die voorgoed veranderd is. De kloof tussen hen is groter dan de meer dan 8.000 km tussen Londen en Californië.”

Ook prins Charles zou naar verluidt niet aanwezig zijn op de ceremonie. “Hij vindt het ongelofelijk moeilijk”, klinkt het in de UK Times. “Op zo’n momenten zouden oude wonden weer naar boven kunnen komen. Het zou ook herinneringen kunnen terugbrengen. Of ze nu vrolijk, droevig of vol spijt zijn. Sinds Diana’s dood heeft hij ervoor gekozen om die herinneringen voor zich te houden en het aan zijn zoons over te laten.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *