Christina Aguilera neemt het op voor Britney Spears: “Ze verdient alle vrijheid”

Terwijl Britney Spears (39) op vakantie op Hawaï is, heeft Christina Aguilera heeft (40) haar steun aan de zangeres uitgesproken. In een reeks tweets reageerde Christina op uitspraken die Britney vorige week in de rechtbank deed.

“De afgelopen dagen heb ik nagedacht over Britney en alles wat ze doormaakt. Het is onaanvaardbaar dat een vrouw, of mens, die de controle over hun eigen lot wil hebben, niet mag leven zoals zij dat wil”, schrijft Christina naast een foto van haar en Britney samen. Christina vindt het onacceptabel dat Britney geen kind mag krijgen, terwijl zij dat eigenlijk wel graag wil. Volgens haar moet elk mens het recht hebben om over het eigen lichaam te beslissen.

Samen nummer opnemen
Christina verwijst in haar berichten ook naar haar vroegere vriendschap met Britney. De twee waren vroeger lid van ‘The All-New Mickey Mouse Club’. Geruchten over rivaliteit toen hun carrières van de grond kwamen, hebben beide zangeressen altijd ontkend. “Mochten we toen sociale media hebben gehad, hadden we waarschijnlijk samen een nummer gemaakt en het keihard gepromoot hebben”, voegde Aguilera eraan toe en merkte op dat ze op een dag een nummer met Spears wil opnemen.

“Ze verdient alle vrijheid om een gelukkig leven te leiden”, schrijft Christina nog. “Mijn hart gaat uit naar Britney. Ze verdient alle WARE liefde en steun in de wereld.” Eerder spraken onder meer Mariah Carey, Halsey en ex-vriend Justin Timberlake al hun steun uit voor Britney.

Britney zei afgelopen woensdag voor het eerst in het openbaar dat ze af wil van de bewindvoering van haar vader Jamie. Tijdens een hoorzitting vertelde de zangeres de rechter onder meer dat ze zich “een slaaf” van haar vader voelt. De zangeres kondigde ook aan haar familie aan te willen klagen, zonder daarbij namen te noemen. “De mensen die mij dit hebben aangedaan, zouden hier niet mee weg mogen komen”, aldus Britney.

De 39-jarige zangeres staat sinds 2008 vanwege een mentale inzinking onder toezicht van haar vader. Dat houdt in dat Jamie Spears sindsdien verantwoordelijk is voor al haar zakelijke en persoonlijke beslissingen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *